Sebastian Vettel FAN Page
 

Sebastian Vettel archiv hírek - 2009

Sebastian Vettel F1 hírek

Sebastian Vettel futamhelyezései a 2009-es F1 szezonban

Nagydíj Pontszám
  14 out 1 2 4 out 3 1 2 out out 3 8 4 1 4 1 84

Sikertelen Magyar Nagydíj

Habár nagyon vártuk Sebastian - legalább - dobogós helyezését a Magyar Nagydíjon, de egy rossz rajtot követő futómú sérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Sebastian Vettel éjá-éjá-óóóóóóó

Harmadik győzelmét aratta Sebastian a történelmi Brit pályán Silverstone-ban! Ez volt egyúttal ez első hatalmas fölénnyel megszerzett győzelem, hiszen a pole-pozízióból indulva hamar elhúzott a mezőnytől. Gyakorlatilag senki még megközelíteni sem tudta. Győzelméhez valószínűleg hozzájárult az is, hogy a Red Bull istálló több újítással is előrukkolt ezen a hétvégen. Hajrá Sebastian!

Sebastian Vettel "örömittas" harmadik helye a Török Nagydíjon

Nem mondanám, hogy túlságosan örült volna Sebastian a 3. helynek. Talán ez volt az első alkalom, mikor mély csalódottságot láttam az arcán. Persze az első helyről rajtolni, majd egy rossz taktikával még egy helyet hátrakerülni, nem ad okot az ünneplésre, mégis azt mondom jobban örülhettek volna a Red Bull 2-3. helynek. Sajnos az már most világosan láttszik, hogy idén Jenson Button-t senki sem fogja még megszorítani sem, így magam részéről borítékolom az idei világbajnoki címet neki.

Bizom abban, hogy Sebastian Vettel lesz az idei ezüstérmes, erre megvan a lehetősége. Barichello egyre gyengébb, Sebi pedig nagyon jól vezeti a bikaerős Red Bull gépet. Aki még veszélyes lehet rá a sokkal nagyobb tapasztal rendelkező csapattársa Webber.

Egy szó mint száz HAJRÁ SEBASTIEN és több vidámságot !!!

Monacoban nem sikerült

Hiába indult Sebastian Vettel a 4. rajtpozícióból Monacóban. Egyrészt a Braun-Mercedes csapat két pilótája és Raikonnen is elhúzott már az elején, míg Sebastian csak küszködött a puha gumikon. Az első kiállás utáni gumicsere sem hozta meg a szerencséjét, a a falnak csapta a Red Bull versenyautóját, igy befejezni kényszerült a futamot. :(

Sebastian Vettel negyedik a Spanyol Nagydíjon

Lehetett volna jobb is, de örülünk Sebastian 4. helyének. Sebastian Vettel a 2. rajtpozíciót szerezte meg, azonban negyediknek fordult az első kanyarban, mivel Barichello és Massa is lerajtolta. Sajnos előzési lehetősége sem volt, Massa végig előtte hajtott. Viszont újabb értékes pontokkal lettünk gazdagabbak. HAJRÁ SEBASTIAN!

Sebastian Vettel Magyarországon - Szeged Május 16-17.

Forma–1-es versenyautókat, pilótákat láthatnak az érdeklődők Szegeden május 16-án és 17-én. A Red Bull itt rendezi meg fergeteges utcai parádéját: a dóm előtti téren bárki megtekintheti az autókat és a szerelőboxokat. Sebastian Vettel F–1-es pilóta már biztosan jön: köröznek majd a városban, 200-zal száguldanak végig a rakparton. 100 ezer embert várnak a szervezők.

Sebastian Vettel második helyen végzett Bahreinban

Nos igen, Button utolérhetetlen volt a Braun GP autójával, de Sebastian igy is megszerezte az igen előkelő második helyet a dobogón, ahol rózsavízzel locsolták egymást a versenyzők pezsgő helyett. Izgalmas verseny volt kár hogy csapattársa Webber az elrontott időmérő miatt rendkívül rossz pozícióból tudott csak rajtolni, így ez rányomta a bélyegét a végeredményre is. Sebastian Vettel ezzel a második hellyel a 3. helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Sebastian Vettel élete második futamgyőzelme Kínában!

Sebastian Vettel második futamgyőzelmét aratta, amely egyúttal a Red Bull csapatának első győzelme is volt. A rendkívül izgalmas, esős Kínai Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott. A hétvége érdekessége volt a kvalifikáció megszerzése, ahol a Q2-ben is és a Q3-ban is az utolsó pillanatban jött ki a pályára, majd egyetlen körrel a mezőny élére állva szerezte meg a pole pozíciót. Gartulálunk Sebastian !!!!!!!

2009.03.29. Ausztrál Nagydíj - 14. hely kieséssel

Fantasztikusan jó verseny volt ez Sebastiannak, kár a végéért. Már a verseny elején a 2. helyre került a Braun Merecedessel versenyző Barrichello hibája miatt, amit a verseny leintése előtti 3. körig meg is tartott. Akkor azonban az őt támadó Kubicával történt versenybaleset miatt kiállni kényszerült. Tetézve a bajt a következő versenyen Sebastian 10 rajthelyes büntetéssel vághat neki a köröknek, mivel a versenybíróság őt itélte vétkesnek az ütközés miatt.

2009.03.28. Ausztrál GP - időmérő

Sebastian Vettel a nagy meglepetést okozó Braun-Mercedes csapat két versenyzője mögött harmadikként ér célba az időmérőn. Ismét bizonyítja tehetségét és gyorsaságát, megelőzve veterán csapattársát is Mark Webbert.

2009. évadnyitó

Sebastian Vettel a 2009-es évben Mark Webber mellet a Red Bull elsőszámú csapatának pilótája. Fájó szívvel hagyta el a Toro Rossi istállót, ahol a helyét szintén egy Sebastien - Sébastien Buemi - veszi át.

 

[ Kezdőlap ] :: [ Sebastian Vettel ] :: [ Csapat ] :: [ Fórum ] :: [ Képek ] :: [ Linkek ] :: [ Linkpartnerek ] :: [ Impresszum ]
Copyright 2007 [ webdesign by Netmax ] [ablak]