Sebastian Vettel FAN Page
 

BMW Sauber

Az első Formula1 istálló a BMW Sauber

A BMW Sauber Formula–1-es csapata 2005-ben jött létre. Peter Sauber versenycsapatát vásárolta fel ebben az évben a BMW. A BMW autógyár a Williamsnek szállított motorokat 2005-ig, ekkor döntöttek úgy hogy saját csapattal állnak ki a Forma1 mezőnyébe.

A BMW Sauber vérbeli gyári csapat, a Sauber név a jogelődre utal csupán. Már az első évben a konstruktőr-világbajnokság 5. helyén szerezték meg remek konstrukciójú versenyautójukkal. 2007-ben pedig ezüstérmesek lettek, miután a McLaren Mercedest a Ferrarival kapcsolatos botránya miatt kizárták. A BMW legelső győzelmét a 2008-as Kanadai Nagydíjon ünneplte.

Sebastian Vettel 2006-ban lett a BMW tesztpilótája, miután Jacques Villeneuve balesetét követően az addigi tesztpilóta Robert Kubica ült második versenyautóba Nick Heidfeld mellett. Sebastian Vettel a 2006-os Török Nagydíjon tesztelte a versenygépet, ahol a második szabadedzést megnyerte.

2007-ben a Kanadai Nagydíjon Robert Kubica hatalmas, de szerencsés balesetett szenvedett, aminek az lett a következménye, hogy állapota miatt nem engedték rajthoz állni Indianapolisban. Helyette az akkori tesztpilóta Sebastian Vettel ülhetett be a BMW volánja mögé.

Sebastian Vettel ezen a nagydíjon a 8. helyen végzett egy pontot szerezve máris a csapatának. Ezzel máris történetet írt, hiszen Vettel lett a Formula–1 történetének legfiatalabb pontszerzője. Sebastian Vettel versenyzésére felfigyelt a BMW vezetősége, és már az is felmerült, hogy Kubicát helyét Sebastian Vettel töltené be a 2008-as szezonban. 2007-ben azonban lehetősége nyílt kilépni a tesztvezetői státuszából, mivel a Toro Rosso pont ekkor keresett versenyzőt a csapatának.

Folytatás a Toro Rossónál >>>

[ Kezdőlap ] :: [ Sebastian Vettel ] :: [ Csapat ] :: [ Fórum ] :: [ Képek ] :: [ Linkek ] :: [ Linkpartnerek ] :: [ Impresszum ]
Copyright 2007 [ webdesign by Netmax ] [ablak]